+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Gelişen tıbbi teknolojinin diş sağlığı alanındaki en önemli uygulamalarından olan diş implantı, bugün modern diş hekimliğinin en yaygın kullandığı ve güvenilirliği defalarca kanıtlanmış bir tedavi yöntemidir. Bugün eksik diş tedavisinde gerek hasta konforu gerekse de tıbbi uygulama anlamındaki avantajları sebebiyle dünya genelinde kullanılan implantlar en basit tanımla; çene kemiğine vida yerleştirilmesi ve bu vidanın üzerine diş protezi yerleştirilmesi işlemidir.

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Diş eksikliğinin en kalıcı sağlıklı çözüm yolu olan implant tedavisi, çene ve genel yüz gelişimi tamamlanmış her bireye uygulanabilir. Gelişimin tamamlanması için 18 yaşın dolması beklenmelidir. Diş hekimi çene kemiği yapısının implant tedavisine uygunluğunu değerlendirmek için ön muayenede röntgenleri inceler ve genel değerlendirmesini yapar. Eğer gerekli olursa ileri tetkikler yapılır.(tomografi, kemik ölçümü vs gibi). Bu değerlendirme sonrasında hastanın implant tedavisine uygunluğuna karar verilir.

Diş İmplantı Nasıl Yapılır?

Hastanın implant tedavisine uygun olduğuna karar verilmesinden sonra çene kemiği ve kalan dişlerin ölçüsü alınır. Dental implantın yerleştirilmesi tedavinin ilk aşamasıdır. Bu ilk aşamada dental implant tek veya çift aşamalı uygulanabilir. Dental implant uygulamasında implant yerleştirildikten sonra geçici başlık takılırsa tek aşamalı olmakta ve protez yapılacağı zaman tekrardan ikinci bir cerrahi işleme gerek kalmamaktadır. iki aşamalı uygulamada implantın takılmasının ardından üzeri diş etiyle kapatılır, protez zamanı gelince ikinci bir cerrah, ile başlık takılır. Her iki uygulama yönteminde de geçici protez yerleştirilebilir. İyileşme süreci hastanın sağlık durumu ve kalıtsal özelliklerine de bağlı olarak 3 ila 6 ay arasında bir zaman alabilmektedir.